Sliter Alkermes tilbringer $950M sculpting Rodin buyout

0
187

Bare en måned siden, kunngjorde det var slashing score av jobber, nå, det er villig til å legge ned nesten 1 milliard dollar i å kjøpe ut CNS biotech Rodin Therapeutics.

Siste måned, Alkermes sa det ville permittere ca 160 ansatte, kutte ned sine fremtidige planer om å ansette og redusere utgiftene i et forsøk på å spare 150 millioner dollar. Farten som vil koste selskapet $15 millioner kroner, etterfulgt FDA avvisning av sin depresjon narkotika ALKS 5461 tilbake i februar, og en fjerdedel i løpet som selskapet postet et netto tap på $52,9 millioner.

Med ALKS 5461 ut av vinduet, Alkermes fokuserer nå på tidlig-fase-immuno-oncology program, ALKS 4230, og dens schizofreni stoffet, ALKS 3831.

Det er nå håp om å kjøpe sin vei ut av noen av sine problemer og tynning rørledning med Rodin, en Atlas-Venture-inkubert oppstart fokusert på nevrologiske arbeid, spesielt første-i-klassen, muntlig tilgjengelig, hjerne-permeable therapeutics for synaptopathies.

Rodins store idé er basert på forskning som viser at synaptic tap og dysfunksjon er en primær patologi i Alzheimers sykdom, samt andre nevrologiske og nevropsykiatriske sykdommer som Parkinson ‘s sykdom, Huntington’ s sykdom, schizofreni og post-traumatisk stress lidelse.

Det er å utvikle et sett av hjernen-penetrant liten-molekylet medisiner utviklet for å øke veier som spiller en sentral rolle i synaptic funksjon, alt mens du forsøker å senke viktig sikkerhet bekymringer.

“Rodin målrettet tilnærming til å styrke synaptic integritet er støttet av en robust denne strategien, og kan ha et potensial på tvers av flere sykdommer som kjennetegnes ved svekket neuronal og synaptisk funksjon,” sa Adam Rosenberg, administrerende DIREKTØR i Rodin.

“Med sin dokumenterte evne til å utvikle roman legemidler for behandling av CNS lidelser, tror vi Alkermes er ideelt egnet til å fremme dette spennende ny tilnærming til nevrologiske sykdommer og bringe potensielle nye behandlingstilbud til pasienter som kan ha nytte av rodins synaptogenic plattform.”

Rodin, som fortsatt er i et tidlig stadium i (selv om Alkermes er ute etter å presse gjennom INDs for kliniske studier), får $100 millioner på forhånd, med $850 millioner viet i biobucks og en ekstra $20 millioner i ekstra fou kontanter.

Rodin hadde opprinnelig skrevet en potensiell buyout tilbyr med Biogen tilbake i 2016, men at fizzled ut for bare et år senere.