Azeria reiser £32M å ta brystkreft stoffet inn i mennesker

0
212

Azeria Therapeutics har reist £32 millioner kroner ($41 millioner kroner) på å ta sin østrogen reseptor-positiv brystkreft programmet til klinikken. Pengene vil finansiere arbeidet på små molekyl-hemmere av FOXA1, en pioner faktor involvert i svulst og utvikling.

Cambridge, UK-basert Azeria dukket opp ut av forskning Jason Carroll utført i byen. Carroll viste FOXA1 er avgjørende for interaksjoner mellom østrogen reseptorer og DNA. Ta FOXA1 fra ligningen stopper vekselsvirkningene, og i forlengelsen av, hindrer en prosess gjennom hvilke gener som er slått på, og at celler vokser. Spesielt, FOXA1 er nødvendig for vekst av drug-resistant celler.

At arbeidet førte til stiftelsen av Azeria, som fikk gå med £5,5 millioner kroner i serien En av midler fra CRT Pioneer Fund. Med forskning nå nådd det punktet at klinisk utvikling er innen synsvidde, Azeria har brakt en ny investor om bord for å støtte neste stadium av sin utvikling.

Syncona, etter en playbook har brukt med andre Britiske biotechs, har gitt det store flertallet av penger, stumping opp £29.5 millioner kroner. CRT Pioneer Fund vendte tilbake til serie B til å ta Azeria totale hale opp til £32 millioner kroner.

Vilje til Syncona å satse på Azeria gjenspeiler fremgang bioteknologisk gjort ved hjelp av serien En penger. Azeria mål validation and drug discovery arbeidet har overbevist om det, og Syncona, som FOXA1 er en attraktiv brystkreft mål.

“Basert på en unik, patentert vitenskapelig innsikt, med en verden klassen akademiske grunnlegger og høy kvalitet team, har selskapet en mulighet til å utvikle og kommersialisere behandlinger som kan gjøre en betydelig forskjell for pasienter,” Syncona KONSERNSJEF Martin Murphy sa i en uttalelse.

Mens Carroll spilte en viktig rolle i historien av FOXA1, han er langt fra den eneste personen til å oppdage sin terapeutiske potensial. En artikkel med tittelen “FOXA1 som et terapeutisk mål for brystkreft” dukket opp i 2007, kort tid etter et par papirer co-forfattet av Carroll om østrogen reseptor binding.

Mer nylig, National Cancer Institute, som har finansiert Baylor College of Medicine forskning på bruk av FOXA1 hemmere å overvinne endokrine motstand i brystkreft.