BRITISKE regjeringen løfter om å doble demens finansiering hvis gjenvalgt

0
210

Den sittende som BRITISK statsminister har lovet (PDF) til å doble utgifter på aldersdemens hvis hans parti er valgt for å danne den neste regjeringen. Utgiftene plan vil beløpe seg til en ekstra £83 millioner (usd 107 millioner kroner) i året.

I nesten et tiår i kraft, det Konservative Partiet har gjort aldersdemens en prioritet, både i sine egne utgifter planer og gjennom etablering av Demens Discovery Fund. Lammelse som skyldes stemme til å forlate STORBRITANNIA har sett temaet slip veien ned den politiske agenda, men med et valg som er planlagt for Desember. 12, Høyre søker å ramme demens forskning som ett av de områdene som vil være til nytte hvis de er valgt med et mandat til å løse Brexit.

Den Konservative manifestet sier partiet vil gjøre å finne en kur mot demens “en av sine største kollektive prioriteringer” hvis det vinner valget. I praksis, som vil bety en dobling penger til forskning. BBC News rapporterer at vil sette £83 millioner kroner mer i året til aldersdemens. Løftet kommer syv år etter at de Konservative har lovet å doble demens støtte til å bringe årlige utgifter opp til kr 66 millioner kroner.

UK trade gruppe Foreningen av Britiske Legemiddelindustrien (ABPI) velkommen extra-midler, og hevder det kan stimulere til mer investeringer i en av de thorniest utfordringer i biopharma R&D.

“Dette engasjementet er veldig velkommen til å hjelpe BRITISKE forskere finne nye måter å bekjempe sykdommen,” Sheuli Porkess, direktør for forskning, medisinsk og innovasjon på ABPI, sa i en uttalelse. “STORBRITANNIA er en global leder innen forskning, og kunngjøringen av et ‘Demens Moonshot’ med betydelig offentlig finansiering vil også oppmuntre til mer private investeringer, noe som vil generere verdifulle arbeidsplasser og vekst i miljø-og biovitenskap.”

Den planlagte investeringen i aldersdemens er en del av en større plan for å øke utgiftene på R&D. Etter nesten et tiår med nøysomhet, de Konservative som ledet periode på belte-innstramming har revet opp sine gamle finanspolitiske regler for å frigjøre £80 milliarder kroner i ekstra kapital utgifter fra 2020 til 2024. Noen av pengene vil gå til R&D.

I en kalkulasjon dokument (PDF) til å følge sitt manifest, den Konservative forpliktet seg til å øke utgiftene på R&D fra kr 800 millioner kroner i 2020-21 kr 3,2 milliarder kroner i 2023-24. Det koster dokument singler ut demens finansiering som en driver av økte bevilgninger.

Nyheter for ekstra personer med demens finansiering var en av et par elementer i den Konservative manifestet, med direkte konsekvenser for biopharma. Den Konservative planlegger også å opprette en £500 millioner fondet til å redusere tiden det tar for pasienter å få tilgang gjennombrudd legemidler.