Ferring, Blackstone spinne ut genterapi med $570M i finansiering

0
212

Ferring Pharmaceuticals har skilt ut sin sen-fase genterapi nadofaragene firadenovec med støtte fra Blackstone miljø-og biovitenskap. De to organisasjonene har satt opp $570 millioner kroner for å støtte spinout som den arbeider for å bringe blæren kreft narkotika til USA og andre markeder.

Nadofaragene firadenovec består av et virus som er utviklet for å innføre et gen inn i blæren cellene, og dermed kapre den molekylære maskiner for produksjon av kreft-bekjempelse interferon alfa-2b protein. Ferring plukket opp en alternativ terapi fra FKD Behandlinger siste år, og er satt til å dele data fra en fase 3 rettssaken tidlig neste måned.

FDA har allerede akseptert et fil for godkjenning og gitt den prioritet anmeldelse, sette Ferring på kurs for å sikre klarering til å selge nadofaragene firadenovec i USA neste år. Med lanseringen dato truende, Ferring har sammen med Blackstone til å finansiere kommersiell utbygging.

Resultatet er FerGene, en spinout som starter livet med $400 millioner kroner fra Blackstone og opp til $170 millioner kroner fra Ferring. FerGene vil bruke noe av pengene til å støtte den forventede USA innføring av nadofaragene firadenovec for bruk i pasienter med høy kvalitet, ikke-muskel-invasive blæren kreft som ikke svarer til Bacillus Calmette-Guérin (BCG).

En annen del av pengene vil gå mot global utvikling av nadofaragene firadenovec. Ferring kan håndtere kommersialisering av genterapi utenfor USA

Blackstone også planer om å tilby mer enn bare penger til FerGene.

“Vår kompetanse og erfaring i praktisk klinisk utvikling og tidlig kommersialisering vil bidra til ytterligere å fremme dette lovende terapi for blære kreft pasienter i USA og rundt om i verden,” Nick Galakatos, leder av Blackstone miljø-og biovitenskap, sa i en uttalelse.

Ferring er ennå å dele data fra 150-pasient-fase 3 studie av nadofaragene firadenovec, som pakket opp tidligere i år, men Blackstone-støttet spinout og FDA innlevering foreslår at det genererte resultater i stand til å skape en suksess av genterapi. I fase 2, 35% av BCG-svarer pasienter som fikk nadofaragene firadenovec hver tre måneder var av høy klasse sykdom i ett år.

Dataene var oppmuntrende gitt dårlig behandling av mennesker med blæren kreft som ikke svarer til BCG. De fleste pasienter behandlet med BCG lide en gjentakelse av deres blæren kreft. På dette punktet, blære fjerning er ofte sett på som det beste ut av en dårlig haug av behandlingstilbud.