Novartis streik $9.7 B overtakelse av Legemidler Selskapet

0
203

Det er offisielt: Etter dager med rykter, Novartis over helgen sa at det hadde blitt enige om en $9,7 milliarder kroner (€8,8 milliarder kroner) avtale om å kjøpe Medisiner Til Selskapet for å få sine hender på neste generasjons hjertet bedøve inclisiran. Overtakelse representerer en stor innsats som nær-godkjenning kolesterol narkotika vil yte bedre enn rival legemidler som selges av Amgen og Regeneron og Sanofi—en innsats som ikke alle tenker vil lønne seg.

Medisinene Selskapet har brakt inclisiran jevnt gjennom fase 3 avlesning dette året, generering av data for å vise siRNA trygt senker LDL-kolesterol med sammenlignbare beløp til Amgen ‘ s Repatha og Sanofi og Regeneron er Praluent. Dataene som hadde sendt Medisinene Selskapets aksjer opp rundt 200% i 2019 selv før rykter om en buyout hit full gang forrige uke.

Nå, Novartis er satt til å sende Legemidler Selskapet lager enda høyere. Den Sveitsiske Big Pharma har truffet en avtale om å kjøpe Medisiner Selskapet for $85 en aksje, en figur som representerer 24% premium over bioteknologisk er sluttkurs fredag.

I retur for utlegget, Novartis vil få kontroll over et stoff som er beredt for innlevering for AMERIKANSKE godkjenning innen utgangen av året. En innlevering i EU er satt til å følge i første kvartal.

Novartis ser i tillegg en nær-godkjenning hjerte-og karsykdommer stoffet som passer godt for sin innsats for å bruke M&A for å utdype sin rørledning i viktige terapeutiske områder. Hvis inclisiran vinner godkjenning, Novartis vil utnytte hjerte-og karsykdommer salg infrastruktur som viste Entresto inn en kjempesuksess for å prøve å få en bedre hånd for å lansere produktet enn Amgen, Regeneron og Sanofi gjorde med sin rival anti-PCSK9-antistoffer.

Det slitet av Repatha og Praluent kan moderate forventninger til inclisiran, men detaljene av Legemidler selskapsovertakelse betyr Novartis behov stoffet for å utføre hvis det er for å generere en nyttig avkastning på oppkjøpet. Medisinene Selskapet er innstilt på å dele overskuddet fra inclisiran med Alnylam, oppfinneren av stoffet, økende volumer Novartis vil behovet for å flytte for å gjøre overtakelse betale.

Novartis vil gå inn i kampen for å vinne og for å utvide markedet for tiden kjempet over av Repatha og Praluent bevæpnet med data som knytter inclisiran til placebo-justert dråper i LDL-C i overkant av 50%. Så viktig er at stoffet ser ut til å være fri for toksisitet som har påvirket noen lignende behandlingsformer.

Imidlertid data som genereres på effekten av inclisiran på kretsløpssystem resultatene er blandet, med oppløftende resultater fra en studie blir oppveid av mangel på et positivt signal i en annen. Resultatene i begge studier kom fra utforskende endepunkter. Novartis må vente i lang tid, frem til 2023, for å få resultater fra en kardiovaskulære utfall studie.

Inntil da, mer praktisk dosering ser sannsynlig å være den viktigste faktor mellom inclisiran og Repatha og Praluent, verken som har truffet den kommersielle høyder Novartis vil ønske å komme seg ut av sitt stoff.