Å angripe stoffet som er motstandsdyktig mot infeksjoner ved å utnytte bakteriell svake punkter

0
226

Verdens mest irriterende smittsomme bakterier—Staphylococcus aureus, Escherichia coli og Klebsiella pneumoniae blant dem—er raskt blitt resistente mot tilgjengelige antibiotika. Nå, to forskningsmiljøer er å foreslå helt nye metoder for å angripe disse feilene, ikke ved å drepe dem direkte, men heller ved å ta fordel av strukturelle svakheter på måter som gjør det umulig for bakterier å overleve.

Forskere ledet av McMaster University i Canada zeroed i på meticillin-resistente staph (MRSA). De filtrerte 45,000 små molekyler og traff på en som fungerer ved å minske muligheten for MRSA å tolerere en immun angrep. De beskrev funn i tidsskriftet Nature Kjemisk Biologi.

Antibiotika, som teamet kalt MAC-545496, uncouples MRSA fra glycopeptide motstand-assosiert protein (GraR). Dette protein som normalt skjold MRSA fra eksterne trusler, som gjør at bakterien blir resistente mot front-line antibiotika. Uten GraR, feilen blir langt mer sårbare for immune klaring, forskerne sa.

“Dette antimikrobielle har et veldig spennende modusen for handling, typen som treffer mange fugler med en stein,” sa senior forfatter Eric Brun, Ph. D., professor i biokjemi og biomedisin ved McMaster, i en uttalelse.

RELATERT: Hvor raskt konstruert virus kunne bekjempe narkotika-resistente bakterier

En roman peptid kunne tilby en ny måte å behandle gram-negative bakterier som E. coli, tyder på et internasjonalt team av forskere fra Justus Liebig Universitetet i Giessen i Tyskland, Northwestern University og andre institusjoner. Deres tilnærming fokuserer på å forstyrre den ytre membran som beskytter disse feilene fra eksterne angrep.

Peptid, kalt darobactin, virker ved å binde til protein BamA, som ligger på den ytre membran av gram-negative bakterier. Dette hindrer insekter i å etablere et intakt ytre membran, som i sin tur forårsaker dem til å dø, forskerne rapportert i tidsskriftet Nature.

“Det er spesielt interessant å merke seg at dette tidligere var ukjent svake punktet er plassert på utsiden av bakterier der stoffer kan enkelt nå det,” sier medforfatter Til Schäberle av JLU ‘ s Institute av Insekt Bioteknologi, i en uttalelse.

Teamet oppdaget darobactin ved å studere insekt-patogene nematoder, som er parasitter som skal aukast på larven av insekter. De filtrerte ekstrakter fra parasitter for å teste evnen til å bekjempe E. coli, til slutt landing på darobactin.

Schäberle og kolleger er nå fatt på videre forskning i darobactin. De planlegger å generere analoger av stoff som kan være egnet for masseproduksjon, sa de.