BRITTISKA regeringen lovar att dubbla demens finansiering om omvald

0
436

Den etablerade BRITTISKA premiärministern har lovat (PDF) till dubbel spendera på demens forskning om hans parti är valda för att bilda nästa regering. Utgifterna planen kommer att uppgå till en extra £83 miljoner ($107 miljoner euro) per år.

Under nästan ett decennium vid makten, det Konservativa Partiet har gjort demens forskning en prioritet, både i sina egna utgifter planer och genom skapandet av Demens Upptäckt Fonden. Den förlamning som orsakas av att rösta för att lämna STORBRITANNIEN har sett ämne slip sätt ner den politiska dagordningen, men med ett val planerad till Dec. 12, Moderaterna försöker ram demens forskning som ett av de områden som kommer att gynnas om de är valda med mandat att lösa Brexit.

Den Konservativa förklarar partiet kommer att göra att hitta ett botemedel mot demens “en av de största kollektiva prioriteringar”, om man vinner valet. I praktiken kommer att innebära en fördubbling av forskningsfinansiering. BBC News rapporterar att kommer att sätta £83 miljoner kronor mer per år i demensvård. Löftet gäller för sju år efter att den Konservativa lovat att dubbla demens medel för att föra årliga utgifterna upp till £66 miljoner euro.

STORBRITANNIEN trade group Association of British Pharmaceutical Industry (ABPI) välkomnade extra finansiering, med argumentet att det skulle kunna stimulera till fler investeringar i ett av de svåraste utmaningarna i biopharma R&D.

“Detta åtagande är mycket välkomna att hjälpa till STORBRITANNIEN forskare hitta nya metoder att bekämpa sjukdomen,” Sheuli Porkess, verkställande direktör för forskning, medicinska och innovation på ABPI, sade i ett uttalande. “STORBRITANNIEN är en global ledare inom forskning och tillkännagivandet av en “Demens Moonshot” med betydande finansiering från den offentliga sektorn kommer också att uppmuntra privata investeringar, som kommer att generera värdefull sysselsättning och tillväxt inom life science.”

De planerade investeringarna i demens forskning är en del av en bredare plan för att öka utgifterna på R&D. Efter nära ett decennium av åtstramningar, de Konservativa som övervakade period av åtstramning har rivit upp sina gamla finanspolitiska regler för att frigöra £80 miljarder i ytterligare investeringar från 2020 till år 2024. En del av pengarna kommer att gå till R&D.

I en kostnads-dokumentet (PDF) för att följa sitt manifest, de Konservativa åtagit sig att öka utgifterna för fou från £800 miljoner i 2020-21 till £3,2 miljarder 2023-24. Det kostar dokument som pekar ut demens finansiering som en drivkraft för ökade utgifter.

Nyheter i extra demens finansiering var en av ett par artiklar i den Konservativa manifest med direkta konsekvenser för biopharma. De Konservativa planerar också att skapa en £500 miljoner fond för att minska den tid det tar för patienter att få tillgång till genombrott läkemedel.