La Jolla stannar avgörande rättegång, delar företaget med VD

0
418

La Jolla Läkemedel har slutat att en central prövning av LJPC-401 efter en delårsrapport. Bolaget ut bakslag på samma dag avslöjade sin VD och president George Tidmarsh har vänster “för att ägna sig åt andra intressen.”

LJPC-401, som är en syntetisk form av mänskliga strykjärn ämnesomsättning regulator hepcidin, flyttade in i en avgörande rättegång i transfusion är beroende av beta-thalassemi patienter med hjärtinfarkt järnöverskott nästan två år sedan. Efter registreringen hälften av riktade 100 ämnen, La Jolla utfört en preliminär analys som finns patienter på LJPC-401 gjorde inget bättre än sina kamrater på placebo mot den primära och viktigaste sekundära endpoints.

Upptäckten ledde till La Jolla för att stoppa den avgörande rättegången, att döda på kort sikt och med hopp om att få läkemedlet på marknaden i beta-thalassemi befolkningen. La Jolla är ändå att dumpa drog helt och hållet, även om det är en ny bedömning om att fortsätta utvecklingen.

Som svar speglar tillgången på mer uppmuntrande data från en fas 2-studie i patienter med hereditär hemokromatos. Rättegången uppnådde sitt primära endpoint förändring i transferrin mättnad, som ökar i takt med kroppens järndepåer, och även träffa viktiga sekundära endpoints, vilket leder La Jolla för att beskriva resultat från den misslyckade och framgångsrika studier “blandas”.

La Jolla är nu att bedöma om de blandade resultaten motiverar ytterligare investeringar i LJPC-401. Det yttersta ansvaret för att beslut kommer att falla på en ny ledare. Tidmarsh, som tillbringat nästan åtta år på La Jolla, har lämnat företaget. La Jolla ut omedelbara avgång sin VD och koncernchef på samma dag som den delade med sig av nyheter av blandade uppgifter om LJPC-401.

Aktier i La Jolla sjönk mer än 50% efter en-två punch levereras av uttalanden.

La Jolla styrelseledamöter Kevin Tang och Craig Johnson, kommer att övervaka bolagets ledning tills en ny VD är hittade. Som VD kommer att ärva ett företag som fokuserar på ökad försäljning av Giapreza, en vasokonstriktor som förde in $15,8 msek under de första nio månaderna av året, och att vinna FDA-godkännande för malaria drog LJPC-0118.