Teva former akademiska R&D pakter för att ytterligare biopharma strategi

0
497

Teva Pharmaceutical har gått in i ett par av forskningssamarbete med Israeliska institutioner. Den Israeliska pharma kommer att stödja arbetet med anti-cancer antikroppar vid Weizmann Institute of Science och samtidigt samarbeta med Tel Aviv University på onkologi och hjärnan studier.

Yeda Research and Development Company, kommersiella arm av Weizmann Institute, som förhandlats fram anti-cancer antikropp ta itu med Teva, säkra ett paket av finansiella stöd och gemensam ingång. Ledd av Rony Dahan, en grupp på Weizmann-Institutet kommer att arbeta med Teva om tillämpningen av beräkningsbiologi och single-cell analysis till cancer forskning.

Teva lämnas ut samarbetet på samma dag den delade uppgifter om de avtal som det har ingått med Tel Aviv University. Att samarbetet kommer att se Teva och dess akademiska partner använda modeller för att testa effekten av immunterapi och arbete för att bättre förstå neurologiska sjukdomar.

Avtalen med Weizmann Institute och Tel Aviv University är en del av ett steg upp i Tevas gemensamma aktiviteter. Under ledning av Kåre Schultz, Teva planer på att gå in i en “lång kedja” av partnerskap med akademiska organisationer i Israel under de kommande månaderna, vilket speglar en tro på att utnyttja anslutningar i sitt hemland kommer att öka biopharma företag.

“Beslut om att öka samarbetet med Israeliska den akademiska världen är på grund av att de enastående kunskap och innovation som kännetecknar dessa institutioner och forskare, som är bland de mest begåvade i hela världen,” Hafrun Fridriksdottir, Teva är executive vice president för global R&D, sade i ett uttalande.

Teva lade grunden för den förväntade våg av samarbeten genom att titta på 400 laboratorier vid Israeliska akademiska centra under det senaste året. Det arbetet har nu manifesteras i strategiska samarbeten såsom partnerskap med Weizmann Institute och Tel Aviv University.

Tidigt stadium typ av samarbeten innebär att utdelning för Teva är sannolikt något sätt ner linjen. Schultz ser bioläkemedel som en viktig del av Teva: s framtid, leder till att han övervakar skapandet av en portfölj på ca 25 projekt i området. Teva är att investera i ett tidigt skede forskning som en del av biopharma strategi.