HLB försvarar sig själv i rad över de Bästa ESMO 2019 krav

0
423

Koreanska biotech HLB har försvarat sig mot anklagelser om att den gav en missvisande bild erkännande som det fick vid European Society for Medical Oncology (ESMO) årliga kongress. Den tvisten på HLB: s påstående om att fas 3-studien valdes som “Den Bästa av ESMO 2019”, en utmärkelse cancer conference säger inte existerar.

På Okt. 2, HLB ett uttalande att ESMO “utvalda Rivoceranib ANGEL Studie som” Den Bästa av ESMO 2019.'” Men en talesman för ESMO, att svara på frågor från Bloomberg, sade rättegången var bara ingår i en lista av höjdpunkterna på grund av det genererade “intressanta resultat.” Det var ingen “Bästa ESMO 2019” – priset.

“ÄNGELN rättegången var inte identifieras med någon officiell utmärkelse under ESMO-Kongressen,” talesman sade. “Vi beklagar eventuella besvär som orsakats av en felaktig tolkning av fakta.”

HLB försvarade sig. I ett meddelande som skickas till Bloomberg, HLB sade: “det är sant att vår fas III klinisk studie för Rivoceranib valdes som den Bästa av ESMO,” tillade att det aldrig använt ordet “award”. HLB också publicerade en utgåva med argumentet att det skildras exakt den situation i sin Okt. 2 uttalande.

Tvisten med tanke på betydelsen av förändringar i HLB aktiekurs under perioden efter det gjorde den “Bästa av ESMO 2019” påstående.

HLB slutade Okt. 1, dagen innan den utfärdade den “Bästa av ESMO 2019” uttalande, med en aktiekurs på ₩69 000 bostäder ($58.60). Av Okt. 7, lager hade klättrat 58% och ₩108,900. Under perioden av de 58% lager ökning, den “Bästa av ESMO 2019” uttalande var en av två förelägganden som utfärdats av HLB. Den andra avslöjas förordnande av en chef på bio företag.

Den uppåtgående trenden som bedrivs under de följande veckorna, ledande aktier till toppen ut på ₩185,000 före utgången av oktober. Kan aktien har stigit ännu högre, men myndigheterna skjutas handel på grund av den kraftiga ökningen.

HLB närmar sig händelser som kan skicka sitt lager upp eller ner kraftigt. Företaget arbetar på en registreringsansökan för rivoceranib att det syftar till att ha färdiga under första halvan av nästa år. Om HLB träffar målet, det kunde vinna godkännande i USA före utgången av 2020.

Samtidigt som den rättsliga processen är långt mer viktigt än ESMO tvist, som hade minimal effekt på HLB aktiekurs, smärre skandal över den icke-priset är fortfarande en annan negativ rubrik för den koreanska biotech-industrin. Kolon Life Science och Sillajen har drabbats av stora, värde-krossning motgångar i år, medan Helixmith lidit smälek en potentiell stor mix-up i en fas 3-studien.