SEK avgifter ex-MiMedx chefer med lura investerare

0
466

Den AMERIKANSKA Securities and Exchange Commission (SEC) har laddat tre tidigare MiMedx befattningshavare med att lura investerare. Ex-VD Pete Petit och hans före detta kollegor anklagas för att ingå hemlig sida, avtal med distributörer som misslett investerare om tillväxt.

Enligt (PDF) till SEC, MiMedx överdrivna försäljningstillväxt från 2013 till 2017 med “misstating miljoner dollar i intäkter i sina finansiella rapporter.” SEC anklagelser vilar på tron att Petit och tidigare Chief Operating Officer William Taylor, med kunskaper om ex-Chief Financial Officer Michael Senken, hade en hemlig överenskommelse som gjorde dess största distributör att bara betala MiMedx när det sålde produkter.

MiMedx därefter ingått avtal med fyra distributörer. SEC hävdar förtigandet av dessa arrangemang ledde MiMedx att felaktigt identifiera inkomster uppgående till upp till 14% av dess redovisade omsättning varje kvartal.

I februari 2018, MiMedx började “en intern utredning av nuvarande och före-perioden frågor som rör anklagelser om vissa försäljning och distribution praxis.” Kallelsen att lämna ut den undersökningen var den första i en serie av uttalanden i 2018 att SEK beräknar torkas ut mer än $1 miljard i eget värde och ledde till avgångar av Petit, Taylor och Senken.

Petit utfärdat ett uttalande som svar på klagomål mot honom, anklagar US Attorney ‘ s Office “avsevärt över-nå” och försvara sin post som VD för MiMedx.

“Den primära frågor visas att relatera till verksamhet förhandlingar med vissa distributörer i mitten av 2015. Men, dessa meddelanden har nu varit vred till påstådda “sida handlar,” som inte är korrekt. Under min ledning, företaget samlas nästan alla de cirka 1 miljard dollar i bokade intäkter. Vår kundfordringar åldrande kvar inom industrin normer, och vi har också tillräckligt reserverade för försäljningsvolymen och osäkra fordringar,” Petit sagt.

Som Petit ser det, utredningen honom härstammade från “falska anklagelser kort-säljare” och sköttes av en “oerfaren Styrelse består egennyttiga beslut med dålig business dom.”

SEC som lämnat klagomål mot Petit och hans före detta kollegor tillsammans med nyheten om att MiMedx har gått med på att betala en $1,5 miljoner i straffavgift för att bosätta sig utan att erkänna eller förneka anklagelserna mot det. MiMedx ordförande Kathleen Behrens kallade uppgörelsen “ännu ett steg mot att Bolagets åtagande att lösa tidigare frågor och gå vidare utan distraktion” i ett uttalande.