Stamceller inte reparera skadade hjärtan, men inflammationen kan, studie finner

0
398

En handfull av bioteknikföretag har varit arbetande för år att vända stamceller i behandling som kan reparera skadad vävnad efter en hjärtattack, men med begränsad framgång. Ett team från Cincinnati Children ‘ s Hospital Medical Center spåras stam celler injiceras i hjärtan av möss, och vad de tyckte kunde förklara varför just detta försök till regenerativ medicin har inte visat sig vara effektiva—och inspirera till nya idéer för att reparera skadad hjärtvävnad.

Forskarna injicerade både levande och döda hjärta stamceller i möss med skadade hjärtan och upptäckte att det förfarande som rörde vid mindre extrema inflammation. Det inflammatoriska svar som genereras av en healing-process, vilket i sin tur förbättrade mekaniska egenskaper av det skadade området, de som redovisas i tidskriften Nature.

Under studien har forskarna använt sig av två typer av stamceller som har testats för behandling av skadad hjärtvävnad i kliniska prövningar: hjärt förstadier och benmärg mononukleära celler. De försökte också att injicera den kemiska zymosan, vilket har visat sig snabbt ett immunsvar som kan främja läkning.

Alla tre behandlingar aktiverade makrofager celler från immunsystemet, som hjälpte djur hjärtan att läka “, med en mer optimerad ärr och förbättrad kontraktila egenskaper,” sade leda utredare Jeffery Molkentin, Ph D., direktör för Hjärt-och Molekylär Mikrobiologi vid Cincinnati Children ‘ s Hospital Medical Center och professor vid Howard Hughes Medical Institute, i ett uttalande.

Problemet är att det ursprungliga målet att injicera stamceller till patienter med skadade hjärtan var att regenerera kardiomyocyter. Cincinnati laget hade tidigare rapporterat att c-kit+ hjärt förstadier bara producera små mängder av nya hjärtmuskelceller—inte alls tillräckligt för att ge något terapeutiskt värde.

Den nya studien valideras för att hitta, ledande Molkentin och kollegor att föreslå att hjärt-forskare “att på nytt utvärdera den nuvarande planerade cell terapi baserade kliniska prövningar för att fråga hur denna behandling kan verkligen fungerar.”

Vad är mer, fann forskarna att stamceller och zymosan var endast effektiva om de injicerades direkt i musen hjärtan i de områden där skadan hade inträffat. Detta synsätt är i konflikt med de flesta av stamceller i kliniska prövningar, vilket innebär att ingjuta celler in i blodomloppet.

“Våra resultat visar att de injicerade materialet att gå direkt in i hjärtat vävnad kompletterande infarkt regionen. Det är där healing inträffar och där makrofager kan arbeta sin magi,” Molkentin sagt.

RELATERAT: Stem cell combo reparationer av skadade hjärtan i råttor

Resultaten från Cincinnati laget kan visa sig vara värdefull i ett område som har sett sin andel av besvikelser. Australien-baserade Mesoblast, för en, släppt resultaten från en fas 2-studie förra året som visade att patienter som fått injektioner av mesenkymala föregångare celler inte förbättras till den punkt där de kunde sluta använda sina left ventricular assist devices.

Och National Heart, Lung, and Blood Institute of National Institutes of Health tvungen att stoppa en rättegång testa c-kit+ celler och mesenkymala stamceller till patienter med hjärtsvikt på grund av oro för säkerheten.

Cincinnati Children ‘ s Hospital forskarna menar att deras resultat skulle kunna inspirera till nya regenerativ metoder för behandling av hjärtsjukdomar. Nu planerar ytterligare studier som är inriktade på att utnyttja den helande kraften av makrofager.