Stamceller ikke reparere skadet hjerter, men betennelsen kan, studien finner

0
605

En håndfull av biotech selskapene har vært arbeidet i mange år for å slå stamceller til behandlinger som kan reparere skadet vev etter et hjerteinfarkt, men med begrenset suksess. Et team fra Cincinnati Children ‘ s Hospital Medical Center spores stamceller injisert inn i hjertene til mus, og hva de har funnet ut kan forklare hvorfor akkurat denne forsøk på regenerativ medisin har ikke vist seg effektive og inspirere til nye ideer for å reparere skadet hjertet vev.

Forskerne injiserte både levende og død hjertet stilk celler i mus med skadet hjerter og oppdaget at prosedyren berørt av ekstreme betennelse. At inflammatorisk respons generert en helbredende prosess, som i sin tur bedre mekaniske egenskaper av det skadde området, de som er rapportert i tidsskriftet Nature.

I løpet av studien, forskere brukte to typer stamceller som har blitt testet for behandling av skadede hjerte vev i kliniske studier: ved progenitor celler og bein marg mononukleære celler. De prøvde også å injisere den kjemiske zymosan, som har vist seg å be en immunrespons som kan fremme helbredelse.

Alle tre behandlinger aktivert macrophage celler fra immunforsvaret, noe som bidro til dyrenes hjerter helbrede “med en mer optimalisert arr og forbedret kontraktile egenskaper,” sa føre etterforsker Jeffery Molkentin, Ph. D., direktør for Molekylær Kretsløpssystem Mikrobiologi ved Cincinnati Children ‘ s Hospital Medical Center og professor ved Howard Hughes Medical Institute, i en uttalelse.

Problemet er, de opprinnelige mål om å injisere stamceller til pasienter med skadet hjerter var å regenerere cardiomyocytes. Cincinnati-teamet hadde tidligere rapportert at c-kit+ hjertestans progenitor celler produserer bare små mengder av ny cardiomyocytes—ikke på langt nær nok til å gi noen terapeutisk verdi.

Denne nye studien bekreftet at det å finne, ledende Molkentin og kolleger til å foreslå at forskere ved “re-evaluere gjeldende planlagte celle terapi basert kliniske forsøk for å spørre hvordan denne behandlingen kan virkelig fungerer.”

Hva er mer, har forskere funnet stamceller og zymosan var bare effektive hvis de ble injisert direkte inn i musen hjerter i områder hvor skaden hadde oppstått. Denne tilnærmingen er på kant med de fleste stilk cellen kliniske studier, som involverer tilføre cellene i sirkulasjonssystemet.

“Våre resultater viser at injisert materiale har til å gå direkte inn i hjertet vev som flankerer infarkt regionen. Dette er hvor helbredelse skjer og hvor makrofager kan arbeide sin magi,” Molkentin sa.

RELATERT: Stem cell combo reparerer skadet hjerter i rotter

Funnene fra Cincinnati team kan være et verdifullt i et felt som har sett sin del av skuffelser. Australia-baserte Mesoblast, for én, utgitt resultater fra en fase 2 rettssaken i fjor som viste at pasienter som fikk injeksjoner av mesenchymal forløper celler ikke bedre til det punktet hvor de kan slutte å bruke sin venstre ventrikkel hjelpe enheter.

Og National Heart, Lung, and Blood Institute of National Institutes of Health måtte stoppe en rettssak testing c-kit+ celler og mesenchymal stem cells hos pasienter med hjertesvikt på grunn av sikkerhetsmessige hensyn.

Cincinnati Children ‘ s Hospital mener forskerne at deres funn kan inspirere nye regenerativ tilnærminger til behandling av hjertesykdommer. De er nå planlegger videre studier fokusert på å utnytte den helbredende kraften av makrofager.