Behandling av multipel skleros med hjälp av tarmen mikrobiomet

0
543

Den population av bakterier i tarmen, känd som mikrobiomet, är av stort intresse för forskare som hoppas kunna utnyttja det för att behandla en rad sjukdomar. Ett team vid Brigham and Women ‘ s Hospital har en unik metod för att studera mikrobiomet och dess förhållande till multipel skleros (MS)—en som kan ge ett helt nytt sätt att behandla neurologiska sjukdom, tror de.

Metoden innebär att en mikro-rna i mikrobiomet som ökar när MS toppar i musmodeller av sjukdomen. När forskarna gjorde en syntetisk version av mikrorna och gav det till möss som en oral behandling, det undertryckta symtom av sjukdomen. De publicerade sina fynd i tidskriften Cell Host & Microbe.

Forskarna studerade mikrobiomet av musen modeller av MS och gjorde en förvånande upptäckt: När de tog avföring från djur upplever peak symtom som kan överföras till andra möss, djuren får det material som skyddas av MS.

En närmare granskning av mikrobiomet visade att det inte var bakterier i sig som ger skydd, utan snarare en mikro-rna kallat miR-30d. Brigham and Women ‘ s lag gick vidare för att visa att miR-30d är rikligt förekommande i prover från patienter med skovvis förlöpande MS.

Så varför skulle ge besvärande mikro-rna tillbaka som en behandling arbetar för att undertrycka MS? Forskarna att svara på den frågan genom att studera vilka delar av musen mikrobiomet förändrades när de fick den syntetiska miR-30d.

De upptäckte att behandlingen orsakade av bakteriell stam Akkermansia muciniphila att växa i tarmen. Det är viktigt, eftersom Akkermansia muciniphila hade tidigare visat sig ha anti-inflammatoriska egenskaper.

Vad är mer, immunceller som kallas regulatoriska T-celler, eller Tregs, växte i svar till mikro-rna. Som också bidragit till att hämma MS-symptomen, rapporterar forskarna.

RELATERAT: att Blockera hjärnan inflammation i multipel skleros med gut immunceller

Detta är inte första gången tarmen mikrobiomet har krediterats med att producera en anti-inflammatorisk reaktion i MS Tidigare i år, forskare från University of California, San Francisco och Universitetet i Toronto visade att mikrober i tarmen aktivera plasma-celler, som i sin tur producera anti-inflammatoriska antikroppar i det centrala nervsystemet.

Inriktning tarmen mikrobiomet, kan vara användbara vid behandling av andra sjukdomar i hjärnan, som Parkinson. Ett team vid Johns Hopkins University School of Medicine fann att de felveckade alfa-synuklein proteiner som har varit inblandade i Parkinson kan resa från tarmen till hjärnan. De tror att upptäckten kan informera nya behandlingsmetoder för tidigt i sjukdomen.

Brigham and Women ‘ s forskare inser att behandla MS med en mikro-rna från tarmen som toppar tillsammans med symtom kan vara kontraproduktivt intuitivt, men de tror att vidare forskning miR-30d skulle kunna peka på nya vägar för modulerande mikrobiomet. Teamet, som leds av senior författaren Howard Weiner, M. D., som co-leder Brigham and Women ‘ s Ann Romney Center för Neurologiska Sjukdomar, är nu planeringen av ytterligare studier för att omsätta resultaten i en terapi för personer med MS och eventuellt andra villkor präglas av inflammation.

“Våra resultat, som visar att en mikro-rna kan användas för att rikta och påverka mikrobiomet, med hög precision, kan ha tillämplighet för MS och många andra sjukdomar, bland annat diabetes, ALS, fetma och cancer, säger han i ett uttalande.