Cyrus, den Breda team upp för att göra i vivo CRISPR använda säkrare

0
470

Cyrus Bioteknik har inlett ett samarbete med Broad Institute för att optimera CRISPR för användning på människor. Feng Zhang, som hade ett finger med i utvecklingen av CRISPR, kommer att fungera som det Breda s principal investigator för samarbete.

En oro med hjälp av CRISPR-Cas9 att utföra en in-vivo-genomet redigering härrör från det risk för att kroppen kommer att montera ett immunsvar mot systemet. Denna oro har vuxit som forskare har visat att många människor har antikroppar mot Cas9, vilket återspeglar det faktum att homologer i det protein som används i genomet redigering system härstammar från bakterier som vanligen infekterar människor.

Cyrus, som listar Johnson & Johnson bland sina kunder, tror att tekniken kan minska risken för en immunreaktion. Att förtroendet speglar Cyrus erfarenhet av att använda programvara för att identifiera och arbeta runt epitoper på protein therapeutics som orsakar immunogenicitet.

“Vi har validerat vår computational deimmunization plattform i en mängd olika system, och nu försöker applicera det område där det kan göra en stor inverkan. Med tanke på den omfattande terapeutiska möjligheter av CRISPR system, och de ledande position Broad Institute och Dr Zhang tag, vi är mycket glada över att arbeta i partnerskap med dem att göra dessa molekyler som är mer lämpade för användning på människor med maximal effekt och minimala biverkningar, Kyros och VD Dr Lucas Nivón sade i ett uttalande.

Samarbetar med de Allmänna riktlinjerna kommer att tillåta Cyrus att kombinera sina erfarenheter av att deimmunization med kunskaper av forskare som hjälpt till att sätta CRISPR på kartan. Zhang, det Breda s leda projektet, som var i framkant av insatser för att optimera Cas9 för användning i de mänskliga cellerna.

Parterna planerar att publicera sin forskning och gör frukterna av deras samarbete tillgängliga för den ideella och den akademiska forskarvärlden gratis.