Från Covance VD kortvarig LabCorp diagnostik leda, Ratliff landar på AMRI

0
628

John Ratliff ståndpunkt har ändrats tre gånger i höst, men nu, mycket som fallande löv, han ser ut att ha stabiliserats.

Den tidigare chefen på stora CRO Covance (som nu ägs av LabCorp), Ratliff tillkännagavs i oktober mitt i en rad förändringar att han skulle lämna sin tidigare tjänst och flyttar upp till leda LabCorp Diagnostik.

Men det nya roll som varade i tre hela arbetsdagar när, mystiskt, LabCorp meddelade Ratliff s omedelbara avgång, med ingen förklaring utom en linje om att ta upp en ny möjlighet.

Nu vet vi vad det är: Han kommer tillbaka till uppdragsforskning, tar upp chief jobb på CRO och CDMO Albany Molecular Research (AMRI). Han tar över efter Michael Mulhern, som flyttar in på övervåningen för att leda styrelsen.

Att det var så kort, AMRI gör ingen omnämnande av Ratliff är ultra-kort roll som diagnostik leda till LabCorp. Föga förvånande, inte heller han: “jag är emot att gå med AMRI och ser fram emot att samarbeta med en mycket begåvad grupp av yrkesmän,” sade Ratliff i ett kort uttalande.

RELATERAT: Kirchgraber befordrad till Covance VD som tidigare chefen tar tyglarna på LabCorp Diagnostik

“Tillsammans kommer vi att stärka AMRI: s position som marknadsledare och strategisk partner för läkemedels-och bioteknikföretag över hela världen. Michael och hans team har åstadkommit en hel del, och jag ser fram emot att leda AMRI genom sin nästa fas av tillväxt.”