Astellas blekk $3B Audentes buyout å ekspandere i genterapi

0
1023

Astellas Pharma er satt til å kjøpe Audentes Therapeutics for $3 milliarder kroner. Avtalen vil gjøre det mulig for Astellas å sette opp en ny genetisk regulering enhet ledet av en nevromuskulær sykdom genterapi som er satt til å bli sendt inn for godkjenning neste år.

Siste år, Astellas omorganisert rundt fire fokusområder. Overtakelse av Audentes vil legge til et femte område kalt genetisk regulering, som vil bli bygget på mulighetene i det oppkjøpte biotech.

Audentes er satt til fil for godkjenning av X-linked myotubular myopati (XLMTM) genterapi AT132 i USA og Europa neste år på styrken av data som knytter den til gevinster i nevromuskulær funksjon og redusert avhengighet av vifter. Imidlertid, sjeldenhet av XLMTM, som påvirker en i en 40 000 til 50 000 live-mannlige fødsler, betyr det kommersielle utsikter til AT132 er usikre.

Astellas har så forbi de bekymringene å plassere en betydelig innsats på Audentes, å betale en 110% premium over bioteknologisk er sluttkurs på mandag for å seal the deal. Størrelsen på premien tyder på at flere selskaper kan ha vært interessert i Audentes, som har vært tilfelle i andre nylige genterapi oppkjøp.

Spørsmålet merker over det kommersielle potensialet i AT132 bety en del av appellen Audentes er trolig knyttet til dens potensial for å utvikle og produsere en pågående strøm av gen-terapi. AT132 er Audentes bare kliniske fase eiendel, men det har genterapi behandlinger for Pompe sykdom, Duchenne muskeldystrofi og myotonic dystrofi som nærmer seg start av menneskelig testing.

RELATERT: Biogen streik $877M Nightstar genterapi buyout

Audentes’ rørledning er basert på en AAV genterapi teknologiplattform og forbundet med 1000-liters produksjon operasjon som biotech mener vil gjøre det mulig å raskt forhånd programmer, og gjør behandlinger pålitelig i stor skala. Gitt mangel av genterapi produksjon kapasitet, anlegget alene er en sterk draw for selskaper som ønsker å etablere en tilstedeværelse i de fremvoksende sektor.

Astellas er den siste i en stadig voksende listen over selskaper til å se gen terapi i fremtiden. I løpet av de siste to årene, selskaper, inkludert Biogen, Novartis og Roche har truffet avtaler om å legge til gen terapi og tilhørende infrastruktur, kjører opp verdien av andre selskaper i oppstartsfasen er aktive i feltet.

Overtakelse av Audentes forventes å bli fullført i første kvartal neste år.