Behandling av multippel sklerose med hjelp av gut microbiome

0
468

Bestanden av bakterier i tarmen, kjent som microbiome, er av stor interesse for forskere håper å utnytte det til å behandle en rekke sykdommer. Et team ved Brigham and Women ‘ s Hospital har en unik tilnærming til å studere microbiome og dens forhold til multippel sklerose (MS)—en som kan gi en helt ny måte å behandle nevrologisk lidelse, mener de.

Tilnærmingen innebærer en microRNA i microbiome som øker når MS topper i mus modeller av sykdommen. Når forskerne laget en syntetisk versjon av microRNA og ga det til musene som en muntlig behandling, det undertrykte symptomer på sykdommen. De har publisert sine funn i tidsskriftet Cell Host & Mikrobe.

Forskerne studerte microbiome av musen modeller av MS og laget en overraskende oppdagelse: Når de tok fecal materie fra dyr opplever topp symptomer og overført det til andre mus, dyr mottak av materialet ble beskyttet fra MS.

En nærmere undersøkelse av microbiome viste at det ikke var bakterier i seg selv gir beskyttelse, men snarere en microRNA kalt miR-30d. Den Brigham and Women ‘ s team gikk på å vise at miR-30d er rikelig i prøver fra pasienter med relapsing-remitting MS.

Så hvorfor ville gi plagsom microRNA tilbake som en behandling fungerer for å undertrykke MS? Forskerne satt ut for å svare på dette spørsmålet ved å studere hvilke deler av mus microbiome endret seg da de fikk den syntetiske miR-30d.

De oppdaget at behandlingen forårsaket av bakterielle belastning Akkermansia muciniphila å vokse i tarmen. Det er viktig, fordi Akkermansia muciniphila hadde tidligere vist seg å ha anti-inflammatorisk egenskaper.

Hva er mer, immunceller kjent som regulatoriske T-celler, eller Tregs, vokste i respons til microRNA. Som også bidro til å undertrykke MS symptomer, forskere rapportert.

RELATERT: Blokkerer hjernens betennelse i multippel sklerose med gut immunceller

Dette er ikke første gang gut microbiome har blitt kreditert med å produsere en anti-inflammatorisk respons i MS. Tidligere i år, har forskere fra University of California, San Francisco og Universitetet i Toronto vist at mikrober i tarmen aktivere plasma celler, som i sin tur produserer anti-inflammatorisk antistoffer i det sentrale nervesystemet.

Målretting gut microbiome kan vise seg nyttig i behandling av andre hjernen sykdommer som Parkinson. Et team ved Johns Hopkins University School of Medicine fant at misfolded alpha-synuclein proteiner som har vært innblandet i Parkinson kan reise fra hjertet til hjernen. De mener at funnet kunne informere nye behandlingsformer for tidlig intervensjon i sykdomsforløpet.

Den Brigham and Women ‘ s forskere erkjenner at behandling av MS med en microRNA fra gut som topper sammen med symptomer kan være counter-intuitive, men de tror mer forskning på miR-30d kan peke på nye måter for modulerende den microbiome. Teamet, ledet av senior forfatteren Howard Weiner, M. D., som co-leder Brigham and Women ‘ s Ann Romney Senter for Nevrologiske Sykdommer, planlegger nå ytterligere studier for å oversette funn i en terapi for personer med MS og eventuelt andre forhold som er preget av betennelse.

“Våre funn, som viser at en microRNA kan brukes til å målrette og påvirke microbiome med presisjon, kan ha gyldighet for MS og mange andre sykdommer, blant annet diabetes, ALS, fedme og kreft,” sa han i en uttalelse.