Brii Biovitenskap nabs Ikonet, GSK veteran å føre nye fokus på nevrovitenskap

0
1338

USA-Kina biotech Brii Biovitenskap presser seg inn i nytt territorium med et nytt leie sammen med et fokus på en ny fou-området.

Selskapet har tatt på John Kraus, M. D., Ph. D., en veteran fra Ikonet og GlaxoSmithKline, til å lede sitt nyopprettede nevrovitenskap terapi området i en tid da mange biopharma selskaper som er ute etter å avhende, hogge opp og sette ut arbeid i denne tøffe-til-crack-området.

Brii har frem til nå fokusert på antibiotika og anti-infectives for sykdommer som tuberkulose og hepatitt B og oppvokst $260 millioner kroner i året for å bidra til sin rørledning innsats. Dette flytter inn nevro er en stor en for selskapet, og det er ikke uten risiko.

Men selskapet, som er en bro biotech mellom Kina og USA (men som ønsker å jobbe på behandlinger som virkelig innvirkning Kina), sier central nervous system (CNS) lidelser er på veksten i Kina og derfor utgjøre en stor mulighet, hvis det kan få det riktig.

“Stigende priser av urbanisering i Kina, en sterkt ekspanderende aldrende befolkning og nye vitenskapen åpner døren til nye måter å behandle CNS sykdommer har nylig møttes for å gjøre neurosciences et område av stor interesse for stoffet utvikling og kommersialisering,” selskapet forklart.

Kraus vil nå lede denne nye nevro team og fokus, kommer fra å være vice president of drug development services for store CRO-Ikonet. Bioteknologisk ikke i sin uttalelse, men kjøttet ut detaljer om hva CNS og nevro områder det vil være rettet mot, men “utvide aldrende befolkning” linje kan bety Alzheimers sykdom vil være et mål.

Totalt sett nevro har vært en gravplass for biopharma i de siste årene, med en rekke Big Pharmas spinne ut nevro-enheter på grunn av mangel på AVKASTNING og montering feil.

RELATERT: Amgen å kutte 149 ansatte i retrett fra nevrovitenskap R&D

En av de største av disse har vært i Alzheimers og demens forskning, noe som har gitt ingenting i mer enn ti år, med områder i mental helse er også sterkt neglisjert. Det gjenstår å se om Brii kan plukke opp vinner der så mange har kjempet og feilet, men det fortjener kudos for å prøve.

“Brii Bio har etablert et robust rørledning av eiendeler målretting av smittsomme sykdommer som utgjør en betydelig byrde for pasienter og helsevesenet i Kina,” sa Zhi Hong, Ph. D., co-grunnlegger og CEO av Brii Bio.

“Med John’ s ledelse, vi er nå å utvide vårt fokus å inkludere CNS sykdommer hvor vi ser en stor mulighet til å forbedre pasientbehandlingen ved å akselerere utvikling og levering av gjennombrudd medisiner og til å åpne dører for partnere.”

“Etter å ha sett med egne øyne den ødeleggende virkningen at CNS sykdommer kan ha på pasienters liv, jeg har brukt den bedre delen av karrieren min til å finne og utvikle bedre behandling,” lagt Kraus.

“Brii Bio har en unik mulighet til å ikke bare fungere som en bro for å bringe roman legemidler til pasienter i Kina, men også for å utnytte den enorme digitale plattformer tilgjengelig i Kina for å forbedre pasientbehandlingen. Jeg er entusiastisk om potensialet i denne modellen, og gledet seg til å lede laget, så vi bruker det i en ny sykdom området.”